Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

The Gym

Από 5 χρονών με είχε ο μπαμπάς μέσα στο κολυμβητήριο...Μεγαλώνοντας με πήγε και Taekwondo, ταυτόχρονα με το κολυμβητήριο...Μετά,προστέθηκαν στην λίστα οι παραδοσιακοί χοροί.Ταυτόχρονα....να μην ξεχνάμε και την ομάδα μπάσκετ του σχολείου καθώς τα ψηλά παιδιά έπρεπε ντε και καλά να πιάνουν την μπάλα!!Μετά ο στίβος (για ελάχιστο χρονικό διάστημα καθώς όλα αυτά ταυτόχρονα κόντεψαν να με στείλουν ...+διάβασμα).Μετά το ping pong...Στο πανεπιστήμιο γνώρισα το γυμναστήριο...και τα βάρη,το aerobic ,το step ,το callanetics καθώς  και το tennis.Μετά το πανεπιστήμιο ενθουσιάστηκα  με  το body building,την yoga,το pilates.
Το μόνο που μου έμεινε είναι το pilates......
Τι τελικά έμαθα από όλα αυτά????
Καταρχήν να κολυμπώ...δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ωραία γυμναστική από το κολύμπι.Αν και έπαθα φυσικά επιπεφυκίτιδες,ωτίτιδες δερματίτιδες και όλαααα αυτά τα καλά που μπορείς να πάθεις στις πισίνες.Ναι άξιζε παρόλα αυτά...
Να αμύνομαι.Δεν φοβήθηκα ποτέ μην πάθω κάτι.Οι πολεμικές τέχνες είναι taboo για τα κορίτσια αλλά εμείς ίσως χρειαζόμαστε περισσότερο να ξέρουμε πώς να ξεφύγουμε από μια δύσκολη κατάσταση...ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε.Και ακόμη έχω βαρύ χέρι και δυνατές κλωτσιές.
Να χορεύω και να έχω ρυθμό,να κρατάω το σώμα μου στην σωστή στάση ακόμη κι αν δεν χορεύω.....να ακούω μουσική.Το Μελομακάρονο ακόμη απορεί πώς μπορώ και πιάνω τον ρυθμό ακόμη και από τα διαφημιστικά σποτάκια στην τηλεόραση.
Ότι εγώ και οι μπάλες οποιοδήποτε μεγέθους ΔΕΝ τα πάμε καθόλου καλά.Δεν καταλαβαίνω γιατί τρέχουν όλοι να πιάσουν μια μπάλα....στο μπάσκετ...τους κοιτούσα να τρέχουν,στο ping pong πάλι άφηνα την μπάλα να πέφτει...αλλά στο tennis μεγαλούργησα!!!Έφυγε μια μέρα η ρακέτα από τα νεύρα μου στον αντίπαλο και εκεί κάπου εγώ και οι μπάλες διακόψαμε κάθε σχέση μεταξύ μας.Και ο αντίπαλος επίσης με εμένα....(κρίμα ήταν καλούτσικος!).
The Gym.....να είναι καλά ένας γυμναστής ο Πάνος που με είχε από κοντά και μου είχε κάνει ένα σώμα απίστευτο!Δεν έχω ξαναδεί στο σώμα μου κοιλιακούς(ξέρετε εκείνα τα τετραγωνάκια) από τότε που μετακόμισε....Βέβαια κάποια στιγμή το είχα παρακάνει τόσο πολύ που ένας φίλος μου μου είπε ότι δεν είχα πια στήθος...οπότε κομμένα τα βάρη στην στιγμή!!!Το aerobic δεν μου άρεσε καθόλου,ίσως γιατί ανεβάζει σφύξεις πολύ γρήγορα και με μια πρόπτωση μιτροειδούς που έχω με ενοχλούσε η ταχυκαρδία...ενώ το step ήταν πιο χαλαρό...άρχιζε σιγά σιγά  και δεν με εξαντλούσε.
The Best by far ήταν και εξακολουθεί και είναι το pilates.Την λατρεύω αυτή την γυμναστική.Χάνεις πόντους χωρίς να καταλαβαίνεις πώς και βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει με τον καιρό.Βέβαια συνδυασμένο με λίγο διάδρομο είναι καλύτερο γιατί πρέπει και λίγο περπάτημα(έντονο) για την καρδιά....
Στην yoga(όχι Power ,την άλλη)....ειλικρινά χαλάρωσα...κοιμήθηκα για την ακρίβεια οπότε μάλλον δεν ήταν για εμένα....
Όλα αυτά όμως μου κράτησαν εώς και σήμερα τον μεταβολισμό μου σε πολύ καλά επίπεδα...κι όταν ξέφυγα γρήγορα επανήλθα...και ακόμη το δουλεύω.
Η γυμναστική είναι μέρος της ζωής μας...ακόμη κι αν την κάνουμε από το DVD στο σπίτι μας...ακόμη κι αν απλά περπατάμε.Βοηθάει στα οστά,στους μύες,στην καρδιά στους πνεύμονες...σε όλα τα συστήματα του οργανισμού....
Απίθανο δημιούργημα το σώμα μας....απλά να το στηρίζουμε και εμείς λιγάκι....και να ενθαρρύνουμε τα παιδάκια να κάνουν γυμναστική.Για να είμαστε κι εμείς κι αυτά φουλ power και με υγεία.

φιλάκια


19 σχόλια:

  1. Τριάντα πέντε χρονάκια χωρίς διακοπή γυμναζόμουν και με καμάρωνα για την κίνηση μου και το καλό σώμα μου. Τέσσερα χρόνια τώρα τα παράτησα και δε σηκώνομαι απ' την καρέκλα του computer και η κατάντια μου είναι ολοφάνερη. Όμως, βαριέμαι να ξαναρχίσω.......
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία ...ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ!!!!!!!!!όχι και τίποτα άλλο στο λέω εκ των έσω...οι επισκέψεις στους ιατρούς θα κοστίζουν πολύ ΑΚΟΜΗ και στα δημόσια νοσοκομεία!!!Σήκωωωω ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ από την καρέκλααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Φιλια ,σηκω και γυμνασου!Τωρα πια μετα τη παρουσιαση ,εγινες ..μπροσταρισσα των απανταχου..μια χαρα φαινεσθε!!Λυπησου τα 35 χρονακια!!Τωρα εχουμε σοβαροτερους λογους να αγαπαμε το σωμα μας!!

      Διαγραφή
    3. Guru μου ,χαιρομαι για σενα,δε μπορω να βλεπω γιατρους να δινουν συμβουλες και οι ιδιοι να μην εχουν πειθαρχια στους ιδιους τομεις,ασκησης και διατροφης!!

      Διαγραφή
    4. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ-μόλις τσάκισα μια σοκολατόπιτα και για τιμωρία στις 7.30 γοφοί με Πετρουλάκη και 20 λεπτά ποδήλατο!!!!!!!Αλλά ...ήταν πεντανόστιμη!!Και κάθε αργία (πχ Κυριακή και γιορτές) καθώς επίσης σε κάθε επιτυχία επαγγελματική με επιβραβεύω...κάποτε πήγαινα για ψώνια...τώρα...ΓΛΥΚΑΚΙ!!Να πάνε κάτω τα φαρμάκιαααα!!!!!!!!Επίσης αγαπάμε το σώμα μας ..ακόμη και με τα ψωμάκια...τα οποία έχουν ..πολλές χρήσεις!!

      Διαγραφή
  2. χαχααααααααα...πλάκα έχετε.Και εγώ ήμουν της γυμναστικής...κορμάρα,μπλα μπλα,όχι ότι είδα κανένα χα΄ι'ρι!!!Τώρα συν 6-7 κιλά,αλλά ευτυχισμένη.Ομως κάπου κάπου ας κουνιόμαστε λίγο,κάνένα περπάτημα...μετά για τσιπουράκια...άντε σήκω!!-))))
    φιλιά πολλά(όλα στη ζωή μας έχουν κάποιο νόημα)
    Κρίστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουνηθείτε από τις καρέκλες λέμε δεν θα σας ρίχνω τις χοληστερίνες μετά και τα σάκχαρα από το νετ!!!!!!Η κορμάρα...δεν με απασχολεί...αλλά η υγεία με απασχολεί πολύ μετά από αυτά που χουν δει τα ματάκια μου!!!!

      Διαγραφή
  3. Αγαπητή Guru όπως εσύ καμία σχέση με χειροτεχνίες (αν κατάλαβα καλά) εγώ καμία σχέση με γυμναστική. Εκεί που αρχίζει να πιάνεται το κορμί και να πετρώνει ο μυς, εγώ τα παρατάω γιατί δεν μπορώ άλλο, ο διάδρομος στο σπίτι ήταν για να κρεμάω τα τραπεζομάντηλα της κουζίνας και τις πετσέτες (φοβερή εφεύρεση) κ.λ.π. όπως καταλαβαίνεις. Δεν μπορώ βρε παιδί μου, κάτι στο ντιενέι μου! Οπως και να χει η φύση μέχρι στιγμής ήταν καλή μαζί μου. Από εδώ και πέρα είναι τα δύσκολα, που και ηλικιακά ανεβαίνουμε και τα κιλάκια της εγκυμοσύνης δεν λένε να φύγουν. Αχ, τα είπα και ξέσκασα. Σε φιλώ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Callie...σε κανέναν δεν αρέσει η γυμναστική...believe me!!!!πάρε το παιδάκι και δώστου 2 ώρες στα μαγαζιά μπες-βγες!!πάλι καις!!!Όσο για τον διάδρομο...ξέρω το παθα και εγώ με το ποδήλατο ..στεγνώνουν οι ποδιές μου και γίνονται ΤΕΛΕΙΕΣ!!Δεν λέω να ξεκινήσουμε να χτυπιόμαστε σαν τα χταπόδια...το χω κάνει ΚΑΙ αυτό....βάλε περισσότερη κίνηση καθημερινά..ότι κι αν κάνεις...έτσι ο μεταβολισμός σου αλλάζει...σιγά σιγά...Δεν βιαζόμαστε...στην ιατρική λέμε 1-2 κιλά κάθε μήνα...ή και καθόλου αν είσαι οκ στα κιλά σου!Η κίνηση όμως δεν κάνει καλό ΜΟΝΟ στα κιλά σου...αυτό θα ρθει μόνο του και χωρίς να το καταλάβεις.Η κίνηση κάνει καλό στην καρδιά σου...στα αγγεία σου καθώς και στον εγκέφαλό σου...πάρε την σκούπα και δώστου!Ή καθάρισε τα τζάμια...πχ-karate kid!!Εκεί να δεις θερμίδες που καις!!!φιλάκια.....και δεν είναι μόνο το δικό σου DNA ...ΌΛΩΝ έτσι ακριβώς είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε εμένα πάντως αρέσει η γυμναστική γι'αυτό και την έκανα επάγγελμα. Μετά από τρεις γέννες μπορεί να μην έχω τον χρόνο που θα ήθελα,ούτε και το σώμα που είχα πριν, καθημερινά όμως παίζω με τα παιδιά μου, πράγμα που για μένα είναι η πιο διασκεδαστική άσκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. correct!!άσε που φαντάζομαι ότι τρέξε γύρω γύρω με 3 παιδιά κάνεις άπειρη γυμναστική!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλώς σε βρήκα Guru!!
    Μεγάλη περιπλάνηση στον αθλητισμό ε;;
    Εγώ αντιθέτως σαν παιδί πάντα βαριόμουν τα αθλήματα και έκανα μόνο χορό.
    Τον τελευταίο μήνα αποφάσισα να ξεκινήσω pillates και ειλικρινά μ' αρέσει πολύ!!
    Καλή συνέχεια και θα τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο δίκιο έχεις!!! Και γω μια από τα ίδια, ξεκίνησα με κολυμβητήριο, παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, μετά στίβο, λίγο βόλει, μετά ήρθε το step, το τέννις, το capoeira, το paintball, ο χορός... και μετά τα ψιλοπαράτησα... και μετά?? ήρθαν 3-4 κιλάκια!!! Ε και μετά φρίκαρα!! χα χα χα! Τώρα μπήκα πάλι σε ένα ρυθμό ΕΥΤΥΧΩΣ!!! Όπως πολύ σοφά λες κι εσύ πρέπει να ξεκουνάμε από το καθισιό κλπ κλπ και να γυμναζόμαστε!! Είναι το καλύτερο αγχολυτικό και αντικαταθλιπτικό που υπάρχει! Και κάνεις και σώμα με τον καιρό! Τα λέω σωστά? Όσο για το pilates δεν το έχω δοκιμάσει γιατί είχα πάντα σαν ιδέα στο μυαλό μου ότι είναι κάτι βαρετό... Τι ασκήσεις περιλαμβάνει? Πάντως αν από μικρή ηλικία ασχολούμαστε με τη γυμναστική, τόσο πιο εύκολο είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό και σε μεγαλύτερη ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέραα!!!Λοιπόν το pilates έχει ασκήσεις κυρίως στατικές και έχει να κάνει πολύ με την αναπνοή.Χαλαρώνεις ενώ γυμνάζεσαι...σου βάζω εδώ έναν σύνδεσμο να διαβάσεις...http://www.pilates.gr/pilates.htm.Εμένα με έχει βοηθήσει γιατί είναι "ήσυχη" γυμναστική,τεντώνεσαι πολύ και ξεπιάνεσαι...να το πω απλά...Και σε κανά δίμηνο βλέπεις κάτι στην κοιλιά...χάνεται αργά αλλά σταθερά!!Περιλαμβάνει ασκήσεις που πάντα θέλουν σταθερή κοιλιά...Εδώ εμείς δεν έχουμε μηχανήματα ,κάνουμε με μπάρες και μπάλες...αυτά!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα! αχα! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!! Αφού είπες για κοιλιά σούπερ θα είναι!! χιχ χι

      Διαγραφή
  8. Εγώ με τη γυμναστική δεν τα πάω καλά.. ξέρω.. ξέρω.. πολύ κακώς! Αλλά αν τρέξω παραπάνω από 2 τετράγωνα λαχανιάζω (και όχι δεν καπνίζω). Αντοχή 0. Περπάτημα τώρα καλοκαιράκι κάτι γίνεται.. όλα τα υπόλοιπα.. μαύρα χάλια!! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ούτε εγώ τρέχω...αν δεν κάνεις τρέξιμο σε φύση ή στο γήπεδο καταπονείς κατά πολύ τα οστά και τους τένοντες....οπότε,γρήγορο περπάτημα...σιγά μην τρέχω τώρα στα λιβάδια!!!!

      Διαγραφή
  9. ωραία να τα λες αλλά πως το κάνεις! Πάντα είναι το τελευταίο που θα κάνω! η γυμναστική!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

kiss kiss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...